Primarul Chițac a ajuns la DISPERARE din cauza ȘPĂGILOR pe care le primește Felicia Ovanesian! Și INSISTĂ: „NU am succes!”

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, bubuie de aroganță față de constănțeni. DNA Constanța încă nu se apropie de el și joi seară a transmis faptul că… nu are puterea să se opună unei construcții de 15 etaje în stațiunea Mamaia. Acesta a dat vina pe PUZ, în realitate fiind vorba de unul din foștii clienți ai city-managerului Constanței, Felicia Ovanesian.

„Dragii mei, am luat cunoștință despre nemulțumirea multora dintre dumneavoastră manifestată în spațiul public și legată de emiterea unei noii autorizații în stațiunea Mamaia, pentru o construcție de 15 etaje. O împărtășesc pe deplin. Sunt, la rândul meu, profund nemulțumit de urbanismul haotic, în general, și de situația stațiunii Mamaia, în particular. În cazul stațiunii Mamaia, PUZ-ul aplicat în ultimii 10 ani a distrus practic o stațiune turistică de top, transformând-o în cartier al Constanței, unul (supra)aglomerat pentru limitele acceptate atât pentru zonele rezidențiale, cât și pentru cele turistice. Îmi este teamă că, prin supraaglomerarea traficului și prin incapacitatea rețelelor de utilități de a face față nevoilor, vom asista, în curând, la un colaps. Iar despre valoarea estetică a fondului construit în Mamaia nici nu mai amintesc. Aceasta este incompatibilă cu ceea ce Constanța ar trebui să reprezinte din punct de vedere urbanistic și arhitectural. Sunt primul care vrea să pună capăt dezmățului urbanistic, dar acest lucru nu stă doar în puterea mea. De decis, decide Consiliul Local. Menționez: ÎN LUNA OCTOMBRIE, LE-AM PROPUS CONSILIERILOR LOCALI REVOCAREA ATÂT A PUZ MAMAIA, CÂT ȘI A PUZ PALAZU MARE (ce a afectat multe familii din cauza ridicării de blocuri lângă locuințe individuale), DAR NU AM AVUT SUCCES. Astfel, proiectele vor fi reintroduse pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de mâine, când voi propune revocarea lor. În plus, ca alternativă pentru consilierii care poate nu s-au lămurit încă dacă revocările sunt legale sau nu (deși au aprobat deja revocarea PUZ Veterani și a altora), voi propune, din nou, și suspendarea lor, nu doar revocarea. În cazul în care proiectele vor fi din nou respinse, sper să aflăm cu toții de ce a fost posibilă anularea PUZ Veterani și nu este posibil același lucru în cazul PUZ Mamaia și PUZ Palazu Mare.Până la revocare/suspendare, subsemnatul, în calitate de primar al municipiului, am obligația legală de a respecta aceste PUZ-uri și de a emite autorizațiile de construire pe care acestea le reglementează. Îi rog pe consilierii locali să țină cont de nemulțumirile dumneavoastră și să voteze revocarea sau suspendarea PUZ-urilor.Vă mulțumesc!, a transmis primarul Chițac.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *