Primăriile au LIBER la BIG BROTHER: Nu mai plătesc chirie către proprietarul sistemului de iluminat public

Unităţile administrativ-teritoriale care montează echipamente electronice de supraveghere video şi componentele acestora de transmisie sunt excluse de la obligaţia de plată către proprietarul sistemului de iluminat public, potrivit unui proiect iniţiat de deputaţi PSD, adoptat luni de Senat. Propunerea legislativă are ca obiect modificarea alin. (8) al art. 4 din Legea iluminatului public nr. 230/2006, cu completările ulterioare, în sensul excluderii de la obligaţia de plată către proprietarul sistemului de iluminat public a unităţilor administrativ-teritoriale care montează nu doar echipamente electronice de supraveghere video, ci şi componentele de transmisie ale echipamentelor.

Iniţiatorii au fundamentat această modificare subliniind că, în conformitate cu prevederile Legii 191/2020, unităţile administrativ teritoriale erau scutite de la plata chiriei pentru echipamentele de supraveghere video montate pe stâlpii de iluminat public, dar li se percepea chirie pentru componentele echipamentelor de transmisie necesare bunei funcţionări a celor de supraveghere video: „Prin această modificare se urmăreşte remedierea acestei situaţii şi producerea de efecte juridice neechivoce în spiritul iniţial al modificărilor aduse de Legea 191/2020″, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Unităţile administrativ-teritoriale au dreptul de a monta echipamente electronice de supraveghere video, cat şi componentele necesare funcţionării acestor echipamente în scopul pentru care au fost instalate, incluzând, dar fără a se limita la sisteme de transmisie date, echipamente de alimentare cu energie electrică, cabluri şi accesorii pentru fixarea acestora„, propune un amendament admis.

Senatul este prima Cameră sesizată.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.