Primarii de orașe din România, în ședință la Năvodari! Edilii doresc din partea Guvernului o stabilitate legislativă

Zeci de primari de orașe din România, membri ai Asociației Orașelor din România, au venit pe litoral, pentru a îmbina utilul cu plăcutul. În afara faptului că speră să prindă câteva reprize de plajă, edilii au susținut o ședință a Consiliului Director al AOR, în care și-au expus problemele cu care se confruntă.

Gazda a fost primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, care a spus că, în cadrul întâlnirii, s-a pus accentul pe problematica legată de absorbția fondurile UE și guvernamentale, dar și pe impunerea unei stabilități legislative.

„Absolut toți primarii, pentru aici nu vorbim de culori politice, vor stabilitate, în primul rând legislativă, și un climat în care să poată dezvolta proiecte pentru comunitate. Asta le-am cerut-o guvernanților și parlamentarilor, pentru că pe noi ne judecă lumea dacă facem drumuri mai bune, să construim școli și asigurăm curățenie. Pe noi ne întreabă mai puțin de politică. Asta este făcută, în general, de la București. Meseria de primar este una grea, mai ales la momentul ăsta. De aceea avem nevoie de stabilitate legislativă, pe toate palierele, ca să putem să gândim proiecte cât mai bune“, a spus Florin Chelaru, pentru TOMIS NEWS.

Edilul a mai afirmat că una din legile care au stârnit nemulțumiri în rândul edililor este legată de Legea achizițiilor publice, care a dat, de-a lungul timpului, bătăi serioase de cap autorităților, nevoite să se lupte cu modalitățile de atribuire a unor contracte, dar și cu cei care și-au făcut un scop în sine în a contesta licitațiile. Asta a dus la întârzierea sau chiar blocarea unor proiecte. Florin Chelaru a spus că ultima modificare la legea achizițiilor publice, adusă de Guvernul Dăncilă pe 24 mai, trebuie să aducă proceduri mai simple.

CITEȘTE ȘI:

Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, la Constanța. Făgădău: „Am primit notă de trecere din partea colegilor mei. Aș vrea să avem spații verzi ca în Sectorul 3 și stadion ca la Craiova”. Negoiță: „Curtea de Conturi a avut o atitudine milițienească”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *