Spread the love

Locul de joacă din parcul Casei de Cultură a Sindicatelor va putea fi folosit în voie de copii începând de sâmbătă. Potrivit unui anunț de vineri al Primăriei Constanța, astăzi au fost finalizate lucrările de turnare a celui de-al doilea strat de cauciuc, iar până mâine acesta se va întări suficient pentru ca cei mici să se poată juca în siguranță.

În acest timp, Primăria Municipiului Constanța continuă turnarea covorului de cauciuc la locul de joacă de pe aleea Daliei și, pe măsură ce vor evolua lucrările, echipele se vor muta la spațiul de joacă de pe aleea Stejarului.

Covorul este unul antitraumă, multistrat. Grosimea fiecăruia este dată de înălțimea elementelor de joacă. Astfel, dacă toboganul, spre exemplu, are o înălțime de maximum 2 metri, atunci stratul destinat atenuării șocurilor va avea o grosime de 28 mm. Așa se face că la spațiile de joacă la care se lucrează acum se toarnă un strat de 30 mm.

„Ținând cont de faptul că fiecare strat de cauciuc are nevoie de minimum 24 de ore pentru a se întări și că ultimul strat are mai multe culori care trebuie turnate treptat, revenim cu apelul către toţi locuitorii oraşului să nu intre în spațiul de joacă, pentru a se evita riscul unor eventuale accidentări”, au precizat reprezentanții municipalității.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *