Primăria: Peste 27.000 de trasee efectuate pe două roți, cu bicicletele care se pot închiria GRATUIT

Reprezentanții municipalității anunță că peste 27.000 de trasee au fost efectuate până acum cu bicicletele puse la dispoziție în mod gratuit de Primăria Municipiului Constanța.

Orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator. Cu acest card, utilizatorul poate să ridice, de la cele 22 de stații amplasate în oraș, o bicicletă. Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiții: trebuie să fie înregistrați în sistem, să se încadreze în intervalul orar 07:00-24:00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22:00, echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service; utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă.

„Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni”, spun cei de la Primărie.

 Sistemul de bike-sharing va fi întrerupt în lunile de iarnă, cel puţin în perioada 1 decembrie – 1 martie, sau atunci când condiţiile meteo nu sunt favorabile. Toate detaliile despre acest proiect le puteti afla și accesând site-ul www.blackseabike.ro. De asemenea, utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problemă.

Iată care sunt stațiile de unde pot fi închiriate biciclete:

Promenada lângă Biserica Greacă

Zona str. Remus Opreanu – vis-à-vis de Comandamentul Marinei

Zona Poarta 1- Scări Termele Romane

Intersecția str. Mircea cel Bătrân cu str. Ștefan cel Mare

B-dul Ferdinand –lângă Parcul Arheologic

Sala Sportului – intrare parc

B-dul Mamaia –zona Capitol

Zona parc Tomis II

B-dul Tomis – B-dul Lăpușneanu zona ceas

Parc Tăbăcărie – intrare parc

Str. Cișmelei / str. Dispensarului

În parc – Hotel Oxford

Zona Hotel Perla

Zona Hotel Meridian- Hotel Doina

Zona Hotel Ovidiu

Zona Castel

Zona Hotel Iaki

Stația Rex

Zona Hotel Central

Zona Restaurant Dorna

B-dul Mamaia – zona Pescărie

Zona Delfinariu – complex comercial

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.