Spread the love

Drumurile din Negru Vodă cu gropi ori care nu au văzut asfalt niciodată și care puneau la încercare nervii șoferilor care treceau prin oraș devin istorie. Asta deoarece, în câteva luni, șoferii vor putea circula pe șosele perfect asfaltate, așa cum ar trebui să existe în orice localitate cu pretenții de oraș european. Mai multe străzi, care au lungimea totală de peste 17 kilometri, sunt modernizate complet în această perioadă, din fonduri europene, printr-un transfrontalier intitulat „Creșterea accesibilității în zona de frontieră Negru Vodă – General Toshevo (Bulgaria)”. Primarul orașului Negru Vodă, Petre Urziceanu a declarat pentru TOMIS NEWS că o mare parte din drumurile din Negru Vodă erau impracticabile. Spre exemplu, spune primarul, 3,5 kilometri de drum din oraș erau la stadiul de pământ, iar alte artere erau doar pietruite.

„În total, vor fi modernizați 17,58 km de drum în orașul Negru Vodă, dar și achiziția unui utilaj multifuncțional, în vederea îmbunătățirii accesului la infrastructura de transport în orașul Negru Vodă, facilitând astfel și mobilitatea persoanelor. Ordinul de începere al lucrărilor a fost emis de către autoritatea contractantă în 25 septembrie 2018, iar conform contractului, lucrările trebuie finalizate într-un termen de 12 luni de la data începerii execuției acestora. În acest momentul, executantul a început executarea lucrărilor pe străzile Șoseaua Constanței, strada Silozului, str. Sănătății și strada Cerealelor din orașul Negru Vodă, iar în satul Darabani (sat arondat orașului Negru Vodă) pe strada Principală“, a declarat edilul orașului Negru Vodă, pentru TOMIS NEWS.

Costurile întregului proiect se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, din pare părții române i-a revenit 4,9 milioane de euro, bani cu care vor fi asfaltate străzile și va fi achiziționat un utilaj.

CITEȘTE ȘI:

Primarii, ademeniți să se împrumute de la Trezorerie. Petre Urziceanu, Negru Vodă: „Am deja o linie de creditare la o bancă. Am avut nevoie urgentă de bani, acum nu îmi mai e de folos“

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *