Spread the love

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, anunță luni că a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea drumului către Corbu, către Platforma Industrială Midia – Năvodari, cale de acces către nordul județului Constanța și Delta Dunării. Investiția va fi realizată în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria – Interreg V-A.

Potrivit Primăriei Năvodari, proiectul ,Silistra-Ecofriendly-Viable-Electrical-Năvodari Transport” a fost depus în parteneriat cu Primăria Orașului Silistra (Bulgaria), în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria – Interreg V-A, Orașul Năvodari fiind lider de proiect.

„Prin implementarea acestui proiect se are în vedere modernizarea drumului care duce către localitatea Corbu, dat fiind faptul că acest drum este foarte important pentru toți năvodărenii, cu precădere pentru cei care lucrează pe Platforma Industrială Midia – Năvodari, fiind de o importanță reală și pentru toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zonă, dar și pentru cei care sunt în trecere spre localitățile din nordul județului sau cei care se deplasează dinspre litoral spre Delta Dunării. Drumul va beneficia de un covor asfaltic nou pe o lungime de 3840 ml – drum ce se va reabilita si moderniza pe 4 benzi – fiind prevăzut cu piste de bicicliști moderne pe o parte și pe alta a drumului, cu elemente de siguranță rutieră, dar și cu stații de autobuz moderne. Totodată, în orașul Năvodari se vor monta alte 36 de stații de autobuz moderne – multimodale (autobuze si biciclete), cu panouri de informare, urmând a se executa, prin același proiect 7,2 km de noi piste de bicliști în diferite zone ale orașului, cu 2 sensuri de circulație”, susține primarul Florin Chelaru.

Valoarea finală a proiectului, aprobată la finanțare din fonduri structurale este de 7.738.793,73 EUR, în acest buget fiind incluse și investițiile pe care orașul Silistra urmează a le realiza în cadrul proiectului, în speță, fiind vorba de reabilitarea infrastructurii existente in oras – strada Nikola Nikolai Y.Vaptsarov și construirea unei parcări ,,solare” folosind surse fotovoltaice.

Contribuția orașului Năvodari la realizarea proiectului este de 2% din valoare, conform tuturor proiectelor cu finanțare europeană.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *