Primăria Mangalia, bună de plată! ALDE: „Primăria trebuie din nou să dea înapoi banii cetățenilor încasați abuziv printr-o taxă ilegală“

Consilierii ALDE din Mangalia îi cer, public, demisia primarului Cristian Radu. Asta deoarece, spun consilierii, Primăria Mangalia trebuie din nou să dea înapoi banii cetățenilor încasați abuziv printr-o taxă ilegală.

„În urma petiției depusă la Prefectura Județului Constanța de către consilierul ALDE Nicolae Moroianu, Prefectul a notificat Primăria Mangalia cu privire la ilegalitatea taxei pe terenul intravilan pe care nu sunt edificate construcții. În urma notificării această taxă a fost anulată în ultima ședință de Consiliu Local. Astfel, de la începutul anului, în baza unei taxe abuzive și ilegale, Primăria Mangalia a încasat de la cetățenii Mangaliei persoane fizice 12.000 lei/ha în loc de 8.500 lei, iar de la agenții economici 15.000 lei/ha în loc de 8.500 lei. Somăm Primăria Mangalia să informeze toți cetățenii Mangaliei cu privire la acest fapt și să returneze banii cetățenilor și agenților economici fără a inventa proceduri complicate, cozi sau cereri, pentru că oamenii nu au făcut cereri să li se ia bani în plus. Solicităm Primăriei Mangalia să informeze locuitorii Mangaliei inclusiv prin ziarul pe care îl publică și distribuie din banii cetățenilor și care trebuie să fie un mijloc de informare și nu un omagiu adus primarului și “realizărilor” sale. Reamintim locuitorilor Mangaliei că Primăria trebuie să returneze și banii încasați ilegal prin taxa de promovare și taxa de autorizație de funcționare din 2017 în urma hotărârii definitive în procesul intentat și câștigat definitiv de consilierii ALDE Nicolae Moroianu, Tănase Leonard și Dragoș Bociog, iar ca datorii depășite de termen ajunsesem anul trecut pe locul 2 in România și pe primul loc în Județul Constanța. Solicităm din nou și pe această cale Primarului Municipiului Mangalia să facă publică situația economico-financiară la zi din care să reiasă lista obligațiilor de plată lichide și exigibile la zi ale Primăriei Mangalia și să declare criza financiară, dacă este cazul, așa cum îl obligă Legea 273/2006 și OUG 46/2013. Mangalia are nevoie, până nu este prea târziu, de un plan de redresare pentru a-și reveni din dezastrul în care a fost aruncată în ultimii 6 ani“, spun cei de la ALDE Mangalia.

Amintim că, în luna iulie, trei consilieri locali din Mangalia de la ALDE, Nicolae Moroianu, Leonard Tănase și Dragoș Bociog, i-au solicitat primarului liberal Cristian Radu, printr-o adresă, să le pună la dispoziție situația economico-socială din care să reiasă lista obligațiilor de plată las zi ale Primăriei, pentru că, spun ei, administrația locală s-ar putea afla în criză financiară. Nicolae Moroianu spune că Mangalia se afla, anul trecut pe locul 2 în topul datornicilor din România, având peste jumătate din datoriile județului Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Scandal de proporții la Mangalia: „Circul Orlando a produs bugetului local un prejudiciu de peste 1 milion lei. S-a racordat la iluminatul public și apa primăriei”

„Conturile Primăriei sunt poprite mai tot timpul de către creditori. Primăria pierde penalități și despăgubiri pe bandă rulantă, furnizorii neplătiți amenință cu sistarea serviciilor, pachetele pensionarilor nu s-au dat, bursele elevilor nu s-au plătit, iar fondurile europene cer returnarea banilor! Asta deși Mangalia are un buget destul de generos, cheltuit însă iresponsabil…Datorită acestor motive, am făcut, în 25 iunie, împreună cu colegii mei cererea. Nu am primit nici un răspuns în termenul legal de 10 zile! Ce credeți că are de ascuns primarul, de ce nu ne răspunde?!“, se arată în informarea lui Moroianu.

Contactat de TOMIS NEWS, consilierul ALDE a continuat să-l critice pe primarul Cristian Radu.

„Noi niciodată nu am primit informații de la primar, indiferent că le-am solicitat scris sau în cadrul ședințelor Consiliului Local. Chiar în ultima ședință am cerut să știm ce cheltuieli mai sunt, ce penalități avem de plată, ce procese s-au pierdut. Sunt multe. Nici măcar lămuriri nu am primit de la primar după ce am primit o notificare de la Prefectură, care ne cere să anulăm o taxă instituită ilegal și abuziv la finale anului trecut. Este vorba despre taxa pe terenurile fără construcții, taxa introdusă în mod mișelește de către primar în proiectul de HCL, și care a dus din nou la indignarea cetățenilor Mangaliei, care s-au trezit că plătesc cu 35% mai mult impozitul pe terenul fără construcții! Nu există nici măcar în Codul Fiscal așa ceva. În urma petiției mele, Prefectura a notificat și va obliga la revocarea acestei aberații. Însă nu am văzut adresa de la Prefectură. Legat de criza financiară, noi avem suspiciunea că au depășit datoriile mai vechi de 120 de zile cu 15% din buget. După care, dacă este sunt și mai mari, ne paște insolvența. Primarul ne ascunde datele financiare, dar noi știm clar că Polaris-ul ne-a notificat că sistează lucrările în oraș, pentru că sunt miliarde de lei (vechi, n.r.) în plată. Sunt foarte multe datorii, inclusiv cu procesele pierdute“, a spus Moroianu.

În replică la aceste acuzații, primarul Mangaliei a răspuns doar că: „Nu îl cunosc pe acest Moroianu! Nu am auzit de el!“

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *