Primăria Limanu anunță un record: peste 20.000 de turiști la Vama Veche și 2 Mai

Peste 20.000 de turiști, numărul estimativ care au petrecut de 1 mai în localitățile Vama Veche și 2 Mai. Primăria Limanu anunță, joi, că, potrivit reprezentanților unităților de cazare, rezervările au început anul acesta cu data de 27 aprilie, foarte mulți dintre turiști prelungindu-și vacanța până pe data de 2 mai.

“Pe lângă cei care au rezervat cameră în cele două sate, au existat și foarte mulți tineri care au stat la cort. În plus, traficul de turiști a fost în creștere în timpul nopții, când satul Vama Veche a reprezentat un punct de atracție atât pentru constănțeni cât și pentru vizitatorii cazați în alte stațiuni vecine. A fost un flux continuu de oameni. O premieră a fost și faptul că turiștii și-au prelungit vacanța inclusiv pentru data de 2 mai. De altfel, atmosfera din Vamă a fost și în a doua noapte de mai comparabilă cu serile din vârful sezonului estival”, susține Dan Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

În timp ce numărul de vizitatori a crescut anul acesta, incidentele înregistrate în timpul vacanței de 1 Mai au fost mult mai puține, în comparație cu anii precedenți.

Autoritățile locale au profitat de numărul mare de vizitatori și au continuat campania de conștientizare asupra menținerii curățeniei. Alături de 30 de voluntari, conducerea primăriei Limanu au strâns gunoaiele lăsate pe plaja din Vama Veche și au stat de vorbă cu agenții economici privind necesitatea existenței unui contract de salubrizare.

Primăria comunei Limanu a demarat campania: “EU vreau curățenie”! Campania se adresează atât localnicilor cât și turiștilor și comercianților. Noi colectăm deșeurile aruncate pe câmpuri, pe plajă precum și cele din comună. Oamenii trebuie să înțeleagă să își strângă propriul gunoi și să îl depoziteze în locurile special amenajate. Am colectat de pe plaja din Vama Veche zeci de saci de gunoi. Turiștii trebuie să ne ajute în demersul nostru de a menține curățenia, dacă își doresc o Vamă curată”, a mai punctat Dan Gheorghe Georgescu.

Acțiunile de ecologizare a comunei Limanu precum și cele de informare a populației, vor fi organizate periodic în toate cele 4 localități ale comunei Limanu, mai exact Hagieni, 2 Mai, Vama Veche și Limanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *