Primăria: „În Constanța, NU se mai capturează nici un câine fără stăpân!”

Începând de joi, 26 noiembrie, în municipiul Constanța nu se mai capturează niciun câine! Potrivit Primăriei, adăpostul public este plin, iar echipele Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor acționa doar în situații de urgență. În același timp, Primăria Municipiului Constanța va lua măsuri pentru ca adăpostul public situat pe strada Vârful cu Dor nr.5 să fie extins și modernizat.

În cel mai scurt timp se vor construi padocuri noi pentru a oferi condiții decente de cazare animalelor, în conformitate cu normele sanitar-veterinare impuse de legislația specifică. Primăria Municipiului Constanța încurajează adopția responsabilă a câinilor comunitari. Pentru a putea adopta un cățel, viitorii stăpâni vor avea parte de tot sprijinul angajaților serviciului de specialitate al municipalității care poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213. Adopția câinilor este gratuită, cățeii sunt încredinţaţi  spre adopţie  numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. În această perioadă programul cu publicul rămâne închis iar adopțiile și revendicările se realizează cu respectarea unor condiții stricte. Astfel, persoanele care văd pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța sau pe pagina de facebook a municipalității câinii pe care vor să-i adopte pot veni să-i ridice de la sediul din strada Vârful cu dor nr. 5. Adopția se face cu respectarea unor condiții stricte”, au precizat reprezentanții municipalității, care au transmis următoarele recomandări:

  1. După ce au văzut animalul abandonat pe care îl doresc pe site-ul instituției pot trimite poza câinelui pe adresa de email: animale.abandonate@primaria-constanta.ro.
  2. După ce primesc confirmare din partea angajaților Serviciului Gestionare Animale Abandonate că acel câine este disponibil pentru adopție doritorii pot trimite prin email documentele justificative necesare pentru adopție reprezentând: actul de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor, cartea de identitate și dovada deținerii resurselor financiare necesare pentru îngrijirea animalului.
  3. Angajații SGAA vor trimite tot prin email formularele necesare adopției pentru a fi completate, scanate (fotografiate) și trimise pe același email.
  4. Persoanele interesate vor fi chemate pentru a ridica animalul.

Municipalitatea amintește că abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.