Primăria Constanța: „Zilnic vin din Ucraina copii speriați, mame îngrozite de ororile pe care le-au văzut”

Zilnic sosesc în Constanța refugiați din Ucraina, anunță Primăria. Copii speriați, mame îngrozite de ororile pe care le-au văzut, bătrâni care nu credeau că vor mai trăi vreodată asemenea clipe. Cu toții au nevoie de ajutorul nostru. Iar constănțenii au dat încă o dată dovadă de omenie și solidaritate față de semenii lor: le oferă cazare și masă, transport, servicii medicale sau servicii de traducere.

Pavilionul Expozițional din Constanța a devenit un hub umanitar pentru Ucraina, mii de produse au fost colectate în această locație: alimente, produse pentru îngrijirea copiilor, pături, perne, saci de dormit, haine, produse de igienă, hrană pentru animale etc. Pentru a eficientiza procesul de sortare a produselor donate și pentru a ușura munca voluntarilor, activitatea din interior a fost reorganizată.

refugiati donatii 1

În continuare, cei care doresc să îi ajute pe cetățenii ucraineni care fug din calea războiului pot veni zilnic la Pavilionul Expozițional, bulevardul Mamaia, nr.331A, intrarea din spate, între orele 08:00-20:00. Mai este nevoie de: alimente neperisabile, alimente de primă necesitate (supe, piureuri instant),apă,ceai, pături, paturi, lenjerii, saci de dormit, produse de igienă personală, articole pentru copii – scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă, dezinfectanți, măști.

Campania de colectare este organizată de Crucea Roșie Constanța, Primăria Constanța, Consiliul Județean Constanța și Instituția Prefectului Județul Constanța. Pentru detalii suplimentare privind donațiile, cetățenii pot suna sau trimite un mesaj la numărul de telefon 0799.400.358, folosit inclusiv în aplicația WhatsApp. 0737.552.271 este numărul de telefon la pot apela persoanele care au nevoie de spații de cazare sau cei care vor să găzduiască refugiați.

Din această seară, clădirea Primăriei Constanța va fi iluminată în galben albastru, culorile drapelului Ucrainei, în semn de solidaritate cu cetățenii ucraineni. În perioadă următoare și Farul Genovez va fi iluminat în aceleași culori.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *