Primăria Constanța susține declarația delegației României la Comitetul European al Regiunilor, de CONDAMNARE a INVAZIEI Ucrainei

Primăria Municipiului Constanța susține declarația Delegației României la Comitetul European al Regiunilor:

„Delegația României condamnă războiul și e alături de ucraineni

În numele județelor, municipiilor, orașelor și comunelor din România, Delegația României la Comitetul European al Regiunilor condamnă cu fermitate agresiunea militară a Rusiei asupra vecinilor ucraineni. Comunitățile locale ale Ucrainei ne sunt partenere. Multe dintre ele sunt de limbă și cultură română. Cetățenii localităților din România europeană resping războiul. Ne exprimăm solidaritatea cu orașele ucrainene bombardate de agresorul rus și cu toți cetățenii ucraineni. Îi sprijinim neclintit pe ucraineni, susținem suveranitatea și integritatea teritorială a națiunii lor.

Suntem pregătiți să sprijinim satele, orașele și regiunile ucrainene cu toate mijloacele de care dispunem, toți refugiații ucraineni își vor găsi adăpost sigur în localitățile României. Cerem tuturor comunelor, orașelor și regiunilor partenere din Europa să își arate solidaritatea prin orice mijloace, materiale, politice ori simbolice cu poporul ucrainean. Respingem retorica revanșistă de sorginte sovietică ori imperialist-țaristă în lumea de astăzi în care națiunile și oamenii Europei sunt liberi.

Trăiască Ucraina liberă!”

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *