Primăria Constanța și Animal Society au semnat protocolul de colaborare pentru „gestionarea eficientă a situației animalelor abandonate”

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac și președintele Asociației Animal Society, Anca Tomescu, au semnat astăzi, la Constanța, protocolul de colaborare ce vizează gestionarea eficientă a situației animalelor abandonate din oraș. Astfel, începând de mâine, 16 februarie, debutează prima etapă a proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun“, un proiect care implică mai multe campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș ce vor fi realizate pe raza municipiului Constanța, un recensământ al acestora, efectuat în premieră de către Animal Society, mai multe programe de informare și conștientizare adresate constănțenilor, dar și un apel pentru implicarea societății civile.

Problema câinilor fără stăpân din municipiul Constanța este una care a fost scăpată de sub control în ultimii ani și pentru rezolvarea căreia, așa cum am promis, am adus alături de noi oameni care au experiență în acest domeniu, oameni cu care vom colabora atât în interesul animalelor abandonate pe străzi, cât și în interesul constănțenilor. Proiectul născut din colaborarea Primăriei Constanța cu Asociația Animal Society vine să facă ce nu s-a făcut în ultimii 20 de ani: să ne îngrijim de aceste biete animale. Tocmai de aceea, dacă ne vom implica și le vom oferi un cămin, fie că vorbim despre unul instituționalizat sau că adoptăm un animal, atunci vom avea de câștigat cu toții. În paralel, lucrăm la reabilitarea și modernizarea Adăpostului, astfel încât capacitatea acestuia să ajungă de la 243 de locuri, cât are acum, la 400 de locuri“, a declarat primarul Vergil Chițac.

campanie sterilizare 1

Ne bucură inițiativa municipalității Constanța și ne exprimăm speranța că cetățenii vor răspunde apelului nostru la responsabilitate și implicare. Am început să primim foarte multe mesaje din partea constănțenilor, care arată  interes față de demersul nostru. Avem încredere că acest proiect este unul bine primit și că va aduce schimbări pozitive în ceea ce privește situația acestor animăluțe și în viața întregii comunități. Trebuie să înțelegem că o societate sănătoasă se construiește prin efort comun!“, a completat și Anca Tomescu.

Amintim că prima etapă a proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun“ o reprezintă campania de sterilizare gratuită, efectuată exclusiv de echipa Animal Society, ce se va desfășura în perioada 16 februarie – 12 martie 2021, la sediul Adăpostului pentru animale abandonate din Constanţa, strada Vârful cu Dor nr. 5. Cetățenii interesați vor putea să își sterilizeze fără costuri animalele de rasă comună, efectuând o programare în acest sens la numărul de telefon 0730.583.510, de luni până vineri, între orele 09:00-14:00.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *