Primăria Constanța: Se reia ÎNCASAREA TAXEI de folosire a tramei stradale pentru utilajele care transportă materiale de construcții

Se reia încasarea taxei de folosire a tramei stradale de către utilaje şi autovehicule concepute şi construite pentru transportul de materiale de construcții şi de alte mărfuri în municipiul Constanța.

„Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța aduce la cunoștința contribuabililor faptul că în conformitate cu prevederile art. 14 alin. (1) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ și fiscal, republicată cu modificările și completările ulterioare, suspendarea parțială a executării dispozițiilor HCL nr. 507/2018 privind modificarea şi completarea HCL nr. 136/2018 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale la nivelul municipiului Constanța începând cu anul 2019, respectiv a dispozițiilor cuprinse în cap. III din anexa 2 la HCL nr. 507/2018 cu referire la taxa de folosire a tramei stradale de către utilaje şi autovehicule concepute şi construite pentru transportul de materiale de construcții şi de alte mărfuri, a încetat de drept întrucât reclamanta din dosarul civil nr. 799/118/2019 nu a formulat acțiune în anulare a actului administrativ în termen de 60 zile de la pronunțarea sentinței civile nr. 609/19.04.2019 de către Tribunalul Constanța”, au precizat reprezentanții SPIT.

Amintim că taxa de folosire a tramei stradale pentru utilaje și autovehiculele concepute și construite pentru transportul de materiale de construcții și alte mărfuri a fost suspendată în aprilie, în contextul în care Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea (ACID), SC Consulting & Constructio Investments SA și ASC Comprest Util SRL au atacat în instanță hotărârea Consiliului Local Constanța, iar instanța a hotărât suspendarea hotărârii până la soluționarea acțiunii în instanță.

Verificarea autenticității autorizațiilor de circulație emise se poate efectua pe site-ul instituției www.spit-ct.ro „Servicii online” – „Verifică Document Emis” – „Autorizații Circulație”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.