Primăria Constanța: S-a RELUAT eliberarea actelor de identitate

Serviciul Evidență Persoane din cadrul Primăriei Constanța a început eliberarea actelor de identitate pentru preschimbarea cărora au fost depuse cereri în luna februarie și în prima săptămână a lunii martie. Amintim că din cauza unor probleme tehnice pe care le-a întâmpinat Direcția de Evidență a Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, independente de Primăria Constanța, cererile de preschimbare a actelor de identitate nu au mai putut fi onorate până acum. Astfel, în perioada următoare, pe măsură ce le vor fi livrate, angajații Serviciului Evidență Persoane vor face tot ce este posibil ca eliberarea documentelor să se realizeze cât mai rapid.

Potrivit municipalității, persoanele care au trecut pe cerere numărul de telefon vor fi contactate pentru a li se comunica data la care se pot prezenta pentru ridicarea cărții de identitate. În cazul în care nu ați lăsat un număr de contact trebuie să apelați dumneavoastră Serviciul Evidență Persoane – număr de telefon: 0241-661510 sau   adresa de mail:  evidentapopulatiei@primaria-constanta.ro.

Reamintim faptul că Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 art.4 alin.(5) precizează clar că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de alertă își păstrează valabilitatea pe toata perioada stării de alertă și 90 zile de la încetarea acesteia. Facem precizarea că în categoria documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice intră și documentele de identitate, astfel că documentele de identitate expirate după data de 01.03.2020 își păstrează valabilitatea pe perioada mai sus menționată și pot fi utilizate de către titulari în relația cu instituțiile publice și persoanele juridice de drept privat, care au obligația de a le accepta.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.