Primăria Constanța reia măsurile pentru combaterea țânțarilor

Pentru a menține un nivel scăzut al densității insectelor în municipiul Constanța, echipele care asigură dezinsecția au reînceput de luni, 3 iunie, să stropească spațiile verzi din parcuri, scuaruri și promenade. Pe lângă parcuri, toate cartierele vor fi luate din nou la picior, spun reprezentanții Primăriei Constanța, după cum urmează: Abator, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Viile noi, CET, Faleză Nord, Inel I, II și III, I.C. Brătianu și Zona peninsulară. Până vineri, 7 iunie, se continuă acțiunile în Tomis Nord, Icil, Casa de Cultură, Dacia, Trocadero, Tomis I, II și III, Tomis Plus, Compozitori, Baba Novac și Stațiunea Mamaia. Concomitent, platformele de gunoi sunt stropite împotriva insectelor și sunt igienizate.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele. Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

„De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar – conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3”, au precizat cei de la Primărie.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *