Primăria Constanța recondiționează treptele care asigură accesul către plaja Modern

Lucrările de reabilitare a zonei de promenadă au intrat într-o nouă etapă, anunță, marți, Primăria Constanța. Tone de material metalic vor fi utilizate pentru consolidarea treptelor care asigură accesul către plaja Modern. Structura scărilor este modificată pentru a preveni deteriorarea acestora și acțiunea factorilor de mediu.

reabilitare scari de acces 3

Echipele SC Confort Urban SRL intervin în aceste zile asupra scărilor situate în zona de acces dinspre strada Ștefan cel Mare. Treptele sunt stabilizate prin montarea de cofraje de metal. Se fixează părțile componente și se așterne armătura care va fi acoperită cu un strat de beton de cel puțin 5 cm. De asemenea, se îmbracă în metal contratreptele și pereții laterali ai scărilor.

Potrivit municipalității, proiectul de recondiționare a scărilor prevede și amenajarea unui suport de sprijin care va facilita separarea fluxurilor de trecători. Prin amplasarea rigolelor de beton, a fost creat un nou sistem de drenaj al apelor pluviale. Totodată, spațiul verde din jurul scărilor a fost igienizat. Implementarea proiectului de reamenajare a zonei pietonale va duce la creșterea gradului de atractivitate a plajei Modern, prin exploatarea și valorificarea potențialului turistic.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.