Primăria Constanța pentru USR-iști: Constănțenii parchează gratuit primele 30 de minute! Caragheorghe: „Și-au dat seama că sunt în EROARE FLAGRANTĂ!”

Două ședințe extraordinare vom avea în aceste zile la Constanța. Una, astăzi, cealalaltă însă, de pe 11 iunie, va fi cea mai disputată. Este vorba de ședința extraordinară solicitată de consilierii locali ai USR, care critică vehement proiectul de gospodărire impus de primarul Vergil Chițac constănțenilor. USR-iștii s-au trezit dintr-o dată păcăliți și solicită amendarea proiectului. Regulamentul în cauză este unul dintre multele dileli de cazarmă ale municipalității și pe care USR-iștii, deși le-au votat inițial, acum încep să le… repare. Un alt astfel de regulament este cel privind parcarea gratuită pentru primele 30 de minute, criticat intens de USR-iști. Pentru a-i prinde pe cei de la USR în offside, Primăria Constanța a anunțat astăzi că acestea… sunt valabile!

Regulamentul parcărilor, dar și anexele care îl însoțesc, nu s-a modificat. Plata parcării în municipiul Constanța se va realiza conform HCL nr.123/2021, cu respectarea gratuității de 30 minute, pentru zonele 0, 1 și 2. Includerea acestei gratuități aduce flexibilitate utilizatorilor parcărilor din municipiul Constanța. Pașii pentru a beneficia de această facilitate sunt simpli: conducătorii auto trebuie să selecteze din aplicația „Constanța Parking” opțiunea de parcare cu primele 30 de minute gratuite. Pentru cei care trimit SMS este valabilă prima opțiune de pe panoul de informare. Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475. În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit. Spre exemplu, o persoană care știe că nu va depăși o jumătate de oră de parcare are opțiunea de a selecta din aplicație sau prin SMS rezervarea pentru o jumătate de oră care va fi gratuită. Persoanele care nu au această certitudine pot alege varianta plății unei ore, a 2 sau 3 ore, din care prima jumătate este gratuită. Este important de știut că costul rezervării locului de parcare pentru o oră întreagă va fi marcat cu culoare roșie pe panourile special amplasate în parcări.  Noua versiune a aplicației „Constanța Parking” va fi disponibilă în curând și poate fi descărcată gratuit din Google Play și AppStore. Pe lângă această modalitate de plată, cetățenii vor putea efectua plata parcării prin parcometre stradale și tichete răzuibile care vor fi comercializate la punctele de lucru Confort Urban și la punctele de vânzare CT BUS”, au transmis reprezentanții municipalității.

De partea cealaltă, USR-iștii arată că Primăria a dat astăzi un astfel de anunț întrucât și-au dat seama că sunt într-o eroare flagrantă:

„Dacă  înțeleg bine, înseamnă că revin, că și-au dat seama că sunt… Au conștientizat că sunt în eroare flagrantă și că trebuie să respecte prevederile hotărârii de consiliu local!”, a spus consilierul USR, Dumitru Caragheorghe, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.