Primăria Constanța montează platforme supraterane închise pentru deșeuri: „Se stopează fenomenul colectării neautorizate”

Primăria Municipiului Constanța anunță, marți, că a început montarea de platforme supraterane închise pentru colectarea selectivă a deșeurilor în toate zonele orașului. Astfel, au fost achiziționate 286 de module, împărțite în 76 de platforme repartizate în toate zonele orașului.

platforme deseuri 1

Potrivit Primăriei Constanța, acestea sunt realizate la standarde europene, închise în așa fel încât să nu poată pătrunde în interiorul lor persoane neautorizate.

„În acest fel se va reduce disconfortul creat de împrăștierea deșeurilor lângă platforme și se va stopa fenomenul colectării neautorizate a deșeurilor reciclabile. Colectarea selectivă a deșeurilor din aceste containere se realizează cu ajutorul a 8 autogunoiere special destinate în acest sens. Deșeurile colectate selectiv și sortate sunt transportate la stația de sortare. Amintim, totodată, că la nivelul municipiului Constanța continuă lucrările de împărţire a platformelor de colectare a deşeurilor din oraș pe 2 secțiuni: deșeuri reciclabile și deșeuri menajere. Recomandăm constănțenilor să separe deșeurile reciclabile de cele menajere și să le depoziteze în platforme în secțiunile special amenajate și inscripționate corespunzător”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

La capitolul colectare selectivă a deșeurilor Primăria Constanța a făcut primele demersuri în anul 2008. Mai exact, încă de atunci funcționează un sistem de colectare selectivă, iar în mai multe zone cu blocuri din municipiul Constanța au fost montate containere de tip iglu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.