Spread the love

Primăria Municipiului Constanța anunță, marți, că a invalidat un număr de aproximativ 6.000 de semnături acordate în cadrul campaniei „Fără penali în funcții publice”, demarată de Uniunea Salvați România (USR). Deși, USR a anunțat că a depășit un milion de semnături, primăriile din toată țara încep să anunțe… invalidarea lor.

„În data de 24.08.2018, Direcția Locală de Evidență Persoane a primit 18.990 de semnături pentru atestarea calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului susţinătorilor inițiativei „Fără Penali în funcții publice”. Conform Legii 189/1999 privind exercitarea inițiativei legislative de către cetățeni, atestarea calității de cetățean cu drept de vot și a domiciliului susținătorilor se face prin verificarea listei de susținători. Astfel, în conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 189/1999 au fost atestate 12.715 persoane, restul de 6.275 de semnături fiind invalidate din următoarele motive: nume și prenume eronate sau incomplete; adresa de domiciliu/reședința incompletă sau persoane cu domiciliul în altă localitate; cod numeric personal incomplet sau eronat; seria și numărul actelor de identitate eronate sau expirate anterior datei listei. Precizăm că atestarea semnăturilor a fost realizată de către funcționarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Constanța cu bună credință şi responsabilitate, în conformitate cu prevederile legale”, precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

CITEȘTE ȘI:

USR Năvodari își varsă nervii pe primarul Chelaru: „A anulat 40% din semnăturile oamenilor care s-au săturat de corupție”

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *