Primăria Constanța, în luptă cu zăpada: „Se circulă în condiții normale pe bulevardele principale, iar pe străzile secundare, în condiții de iarnă”

Continuă acțiunile de deszăpezire în municipiul Constanța! Potrivit Primăriei, joi după-amiază se circulă în condiții normale pe bulevardele principale, iar pe străzile secundare, în condiții de iarnă.

După ce noaptea trecută, 20 de utilaje dotate cu lame și 9 sărărițe au intervenit pentru degajarea arterelor principale, din această dimineață, 140 de angajați ai societății responsabile cu deszăpezirea lucrează la îndepărtarea zăpezii și a gheții din stațiile de transport în comun, din pasajele pietonale și din spațiile destinate traversării pietonale. 5 angajați acționează în zona  Casei de Cultură a Sindicatelor, pe platoul pe care se vor desfășura festivitățile prilejuite de aniversarea Zilei Naționale a României.

Actiuni deszapezire 2

Joi după-amiază, în municipiu mai acționează 2 autospeciale dotate cu lamă și 7 autospeciale tip sărăriță.

RADET nu înregistrează probleme în ceea ce privește distribuirea energiei termice la nivelul municipiului Constanța.

„Reamintim constănțenilor care își curăță intrările în imobile sau îşi deszăpezesc mașinile să nu arunce zăpada pe carosabil în locuri în care circulația rutieră și pietonală ar putea fi îngreunată. Facem apel către toți constănțenii să nu folosească autoturismele decât dacă este neaparat nevoie iar cele care se află în trafic să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă. Vă rugăm să folosiți mijloacele de transport în comun ale RATC, care circulă în condiții normale. Având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, Primăria Municipiului Constanța face apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare”, precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

Actiuni deszapezire 6

Persoanele fizice și juridice au obligația conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor.
Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0799606189

CITEȘTE ȘI:

Primăria: Constanța intră din această noapte sub atenționare cod galben de vreme rea

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.