Primăria Constanța, în lupta cu insectele: „Se face dezinsecție în toate cartierele!”

Zilele acestea se face dezinsecție în toate cartierele Constanței, spațiile verzi fiind stropite pentru a se menține un nivel cât mai scăzut al densității insectelor, spun reprezentanții Primăriei Constanța. Luni, 8 iulie, angajații societății responsabile cu dezinsecția au ajuns în cartierele Abator, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Viile noi, CET, însă marți, 9 iulie, acțiunile au fost suspendate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

„Astăzi (10 iulie, n.r.), dacă vremea va permite, se va acționa la Icil, Casa de Cultură, Dacia, Trocadero, Tomis I, II și III. Până vineri echipele vor ajunge și în Faleză Nord, Inel I, II și III, I.C. Brătianu, Zona peninsulară, Tomis Nord, Tomis Plus, Compozitori, Baba Novac și Stațiunea Mamaia”, au precizat cei de la Primărie.

Substanța folosită de Primăria Municipiului Constanța este Permoffen Forte, soluție avizată de Ministerul Sănătății și care are o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, etc.). Pentru a combate insectele se folosesc 1,5 litri de soluție pentru 100 de litri apă, substanța fiind împrăștiată cu atomizoare și aparate de mare putere purtate pe autovehicule, potrivit reprezentanților municipalității.

„Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar – conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.”, au declarat reprezentanții Primăriei Constanța.

dezinsectie 2

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.