Spread the love

Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare au organizat vineri, 07 septembrie 2018, Infotainmentul Snapshots from the Borders amenajând un stand în Piața Ovidiu din Constanța – un spațiu de informare și de lucru dedicat problematicii migraţiei și provocărilor pe care fluxurile migratorii le au asupra orașelor, în particular asupra celor aflate la graniță.

Potrivit Primăriei Constanța, evenimentul a avut rolul de a sensibiliza și informa actorii relevanți activi în domeniul migrației și publicul larg din Constanța cu privire la proiectul Snapshots from the Borders și activitățile sale. Infotainmentul a urmărit îmbunătățirea înțelegerii critice a interdependențelor globale care determină fluxurile de migrație către frontierele europene.

„Cu această ocazie reprezentanți ai ong-urilor, instituțiilor publice și mediului academic, elevi și tineri, cetățeni și migranți au dezbătut pe marginea fenomenului migraționist în conexiune cu obiectivele de dezvoltare durabilă și și-au exprimat sprijinul pentru Campania ”No more bricks in the Wall”. Totodată, la stand au fost disponibile și au rulat o serie de materiale video și informative despre gestionarea migrației și integrarea migranților în România, despre cultura și contribuția refugiaților la dezvoltarea societății gazdă. În același timp, participanții la infotainment au beneficiat de expertiza reprezentanților Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Gărzii de Coastă Constanța, Universității Ovidius Constanța, Fundației World Vision România și a mediatorilor interculturali prezenți la standul de informare a proiectului Snapshots from the Borders. Mai mult evenimentul s-a bucurat de susținerea echipei Euroscola a Colegiului Național Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța, promoteri ai campaniei ”Europa suntem noi – Europa in care credem”, care au derulat o serie de activități de promovare a proiectului Snapshots from the Borders. Cei 24 de elevi și 2 profesori prezenți în Piața Ovidiu au distribuit flyere și baloane și au discutat despre importanța proiectului în comunitate. Aceștia au participat activ la atelierul de lucru derulat in cadrul evenimentului și s-au bucurat de muzica și voia bună de la stand”, precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

Infotainmentul s-a desfășurat în cadrul proiectului “Snapshots from the borders – Small towns facing the global challenges of Agenda 2030”, contract nr. CSO-LA/2017/388-115, co-finantat de Uniunea Europeana prin programul DEAR, implementat de 31 parteneri din diverse state membre ale UE și non-UE și al cărui lider de proiect este Municipalitatea Lampedusa și Linosa (Italia). Mai multe informații privind activitățile proiectului puteți afla AICI!

CITEȘTE ȘI:

Primăria Constanța a aderat la un proiect prin care va demara o anchetă privind impactul fluxurilor de migranți. Rezeanu: „Să facă parcuri la standarde europene și atunci le dau voie să adere!” Popescu: „Nu am văzut nici un beneficiu!”

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *