Primăria Constanța distribuie 30.000 de pubele galbene pentru colectarea selectivă

Primăria Municipiului Constanța distribuie gratuit 30 de mii de pubele galbene pentru colectarea selectivă către constănțenii care locuiesc la case.

„Numai împreună putem asigura un mediu curat, sănătos și civilizat în orașul nostru”, a transmis primarul Decebal Făgădău.

pubele 1

Primele sute de recipiente galbene, pentru deșeurile din hârtie, plastic și metal au ajuns astăzi către constănțenii ce locuiesc la casele din cartierul Poarta 6, iar rând pe rând, toate cele 30 de mii de pubele vor fi distribuite în toate cartierele orașului nostru.

Primăria Municipiului Constanța înlocuiește astfel sacul galben ce era oferit până acum și încurajează toți locuitorii orașului să separe deșeurile menajere de cele reciclabile.

Potrivit Primăriei, distribuirea gratuită a celor 30 de mii de pubele completează astfel cele aproximativ 900 de containere galbene destinate deșeurilor reciclabile amplasate de Primăria Municipiului Constanța la cele 400 de platforme de pe raza municipiului.

„Colectarea selectivă începe de acasă! Deșeurile reciclabile sunt adunate zilnic de angajații societății de salubrizare, iar încărcarea se face în autospeciale destinate materialelor refolosibile care ajung apoi la centrele de colectare unde se transformă în saci menajeri, folii, celuloză și hârtie și alte materiale refolosibile”, au precizat reprezentanții municipalității.

pubele 7

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *