Primăria Constanța cumpără 400 de coșuri de gunoi #altfel: 3.000 lei BUCATA!

Primăria Constanța a lansat zilele trecute anunțul privind achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare, inclusiv montarea acestora. Coșurile ce urmează să fie achiziționate vor fi amplasate în zone cu afluență mare de public, respectiv în apropierea piețelor agroalimentare, în piațete publice, zone de promenadă sau zone de agrement. Nou tip de mobilier urban trebuie să respecte o serie de caracteristici minimale: înălţime 1.158 -1.222,5 mm; lăţime 590-598 mm; volum -130 l; capacitatea recipientului la interior- 110 l.

Potrivit Primăriei, coșurile de gunoi trebuie să fie confecționate din polietilenă rezistentă la șocuri mecanice, să nu ruginească, să nu necesite vopsire, să aibă pereții dublii pentru durabilitate și rigiditate, să aibă scrumiere sau sistem de închidere.

De-a lungul timpului, foarte multe coșuri au fost distruse de rugină sau vandalizate cu prea multă ușurință de persoane certate cu bunul-simț”, arată municipalitatea.

La nivel european, există trei producători care confecționează produse ce corespund cerințelor exprimate de municipalitate. De asemenea, au fost identificați 3 operatori economici care furnizează produsele la noi în țară. Doi dintre aceștia au răspuns solicitării noastre.  În urma aplicării mediei aritmetice a prețurilor unitare prezentate în cele două propuneri, prețul a fost stabilit la valoarea de 2.748,50 lei fără T.V.A. pe produsși 192,50 lei fără T.V.A. pe montare.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *