Primăria Constanța: „Continuăm dezinsecția în municipiu”

Mai multe echipe lucrează seară de seară pentru a menține un nivel scăzut al densității insectelor în municipiul Constanța, anunță reprezentanții Primăriei Constanța. Muncitorii au ajuns de la începutul săptămânii în cartierele Abator, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Viile noi, CET, Icil, Casa de Cultură, Dacia, Trocadero, Tomis I, II și III, Faleză Nord, Inel I, II și III, I.C. Brătianu, Zona peninsulară, Tomis Plus, Compozitori, Baba Novac și Stațiunea Mamaia, iar în această seară (vinery, 9 august) vor acționa în cartierul Tomis Nord. Concomitent, platformele de gunoi sunt stropite împotriva insectelor și sunt igienizate.

dezinsectie 11

Substanțele folosite de Primăria Municipiului Constanța sunt SolfacTrio Ec 200 și Deltatim plus, soluții avizate de Ministerul Sănătății și care au o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, etc.). Pentru a combate insectele se folosesc 1,5 litri de soluție pentru 100 de litri apă, potrivit celor de la Primărie.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele. Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

„Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar – conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.”, au precizat reprezentanții municipalității.

dezinsectie 15

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.