Primăria Constanța: Continuăm acțiunile de plantare în municipiu

Decorul peisagistic din municipiul Constanța s-a îmbogățit în aceste zile cu 530 de arbuști ornamentali și 40 de arbori. Mai precis joi, 25 aprilie, Primăria Municipiului Constanța a efectuat lucrări de plantare în scuarul de la intersecția străzilor Eliberării cu Dezrobirii și pe fâșiile verzi din aliniamentul stradal al bulevardului Tomis, între strada Suceava/Tulcea și strada Soveja unde au fost sădiți și 40 de arbori din specia Celtis australis (Sâmbovină) și 40 exemplare de arbuști din specia Mahonia aquifolium.

plantare flori constanta 3

Totodată, miercuri, 24 aprilie, au fost plantați arbuști în zonele în care se află fâșia verde de pe bulevardul Mamaia, între strada Bucovinei și bulevardul Tomis, scuarul din zona Capitol, fâșiile verzi de pe bulevardul Tomis, între bulevardul Mamaia și Sala Sporturilor, precum și fâșiile verzi situate la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Soveja, anunță reprezentanții municipalității.

plantare flori constanta 1

În paralel, peste 100 de elevi și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Spectrum din Constanța s-au implicat în campania „Curățăm Constanța Noastră”. Au fost plantați în apropierea unității de învățământ 20 de puieți de arbori din specia Catalpa bignonioides, 8 puieți din specia Rhus typhina (oțetar roșu), iar perimetrul a fost închis cu plantarea a 50 de fire de gard viu din specia Ligustrum vulgare (lemn câinesc) în vederea constituirii unei bariere verzi înspre parcare, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

„Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate, să contribuie la menținerea acestora în stare de vegetație și, dacă este cazul, să sesizeze Primăria Constanţa (0241.550055) sau Direcția Generală Poliția Locală (0241.484205 sau 0799.606142 – WhatsApp) în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol din teren”, spun cei de la Primărie.

plantare flori constanta

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.