Primăria Constanța continuă plantarea de arbuști ornamentali. Vezi în ce zone ale orașului!

Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul Gestionare Spații Verzi, continuă acțiunea de plantare a arbuștilor ornamentali. Astfel, 243 de arbuști ornamentali vor completa de miercuri, 3 aprilie, decorul peisagistic existent pe strada Dobrilă Eugeniu, în scuarurile de la intersecția străzii Traian cu bulevardul 1 Mai, străzii Traian cu strada Prelungirea Traian și în zona cu vegetație delimitată de bulevardul 1 Mai și bulevardul 1 Mai Vechi.

plantare pomi constanta 1

Potrivit reprezentanților Primăriei, plantele provin din speciile Cotinus coggygria (Scumpie), Mahonia aquifolium (Mahonie), Philadelphus coronarius varietatea Duplex (Iasomie), Kerria japonica (Trandafir domnesc), Spiraea ssp. (Cununiță, Floarea miresei) şi Punica granatum (Rodiu). Arbuștii ornamentali se adaugă copacilor care au fost plantați de la debutul primăverii.

„Toate exemplarele de plante achiziționate sunt din specii ornamentale de forme şi culori variate, cu înflorire eșalonată pe parcursul unui an, rezistente la condițiile specifice de climă şi sol. Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate, să contribuie la menținerea acestora în stare de vegetație și, dacă este cazul, să sesizeze Primăria Constanţa (0241.550055) sau Direcția Generală Poliția Locală (0241.484205 sau 0799.606142 (WhatsApp) în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol din teren”, au punctat cei de la Primăria Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.