Primăria Constanța caută soluții pentru salvarea clădirilor istorice și degradate. A aderat la un proiect european

Proiectul european „ALT/BAU–Transfer Networks Alternative Building Activation Units” reprezintă o reţea de transfer prin care, timp de doi ani, toate orașele participante  împărtășesc idei, soluții, dar și modele de succes prin care au reuşit să dea o a doua șansă imobilelor istorice degradate.

La acest proiect, alături de alte cinci orașe europene, Primăria Constanța a aderat și anunță, marți, că, la nivelul municipiului, a fost creat un grup de lucru local, denumit ULG URBACT local Group care conectează autoritățile locale cu proprietarii, investitorii și asociațiile de proprietari din zona peninsulară.

„Ghidul în tot acest proiect este orașul Chemnitz din Germania unde a fost înființată o agenție care unește autoritățile locale cu proprietarii, investitorii și utilizatorii clădirilor istorice, pentru a găsi împreună soluții de salvare a acestor imobile. (…) Timp de doi ani, grupul de lucru va organiza întâlniri periodice pentru identificarea problemelor și găsirea de soluții în vederea revitalizării centrului vechi al orașului nostru. Peste 30 de persoane fizice, juridice sau instituții care își desfășoară activitatea în zona peninsulară au participat deja la o întâlnire a ULG, iar primul obiectiv fixat este acela de completare a fișelor tehnice aferente fiecărui imobil din zona peninsulară. Conform ultimelor verificări efectuate în teren de experți din cadrul municipalității, aproximativ 70% dintre clădirile aflate în centrul vechi au nevoie de lucrări de reparații și consolidare. Cei care locuiesc sau își desfășoară activitatea în zona peninsulară sunt aşteptaţi să facă parte din grupul de lucru”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Înscrierile au loc până la sfârșitul lunii aprilie, pe adresa de e-mail:

urbact@primaria-constanta.ro

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *