Spread the love

Consilierii locali municipali au fost convocați, joi, în cadrul unei ședințe extraordinare, pentru a vota o serie de proiecte care nu mai puteau necesita amânare. Printre acestea, unul introdus pe ordinea suplimentară cu doar câteva minute înainte de începerea ședinței, consilierii din opoziție fiind din nou iritați de această practică.

Mai exact, vorbim despre proiectul de hotărâre privind „prorogarea efectelor HCL nr. 332/3.10.2017 pentru aprobarea încheierii tranzacției judiciare dintre municipiul Constanța și Societatea Polaris M. Holding SRL în scopun stingeriii litigiului ce formează obiectivul dosarului civil nr. 2711/99/2016 afla pe rolul Curții de Apel Iași”. Cu alte cuvinte, suspendarea sau amânarea tranzacției pe care chiar consilierii au aprobat-o cu doar câteva zile în urmă, respectiv pe 3 octombrie. Ca urmare a reținerii administratorului Polaris, Eduard Martin, situația s-a schimbat și Primăria Constanța caută o ieșire din această poveste, în care este datoare cu peste 90 milioane de euro societății de salubrizare.

CITEȘTE ȘI:

Făgădău răsuflă ușurat. După o zi de tensiuni politice, Consiliul Local a APROBAT tranzacția pentru stingerea litigiului cu Polaris

„Am analizat toată dinamica neașteptată a evenimentelor și am mers pe mâna dânșilor. După ce au analizat toate aspectele, mi-au recomandat să vă propun acest proiect de hotărâre”, a spus primarul Decebal Făgădău.

La ședința de joi, a participat și avocatul care reprezintă autoritatea locală în acest caz, Georgiana Raluca Trandafir și care le-a explicat pe larg consilierilor situația în care se află Primăria în prezent și urmează să întreprindă, din punct de vedere juridic.

„Sigur, putem avea și surprize, cum ar fi o acceptare a tranzacției, dar astea sunt alte detalii. Până la acest moment, tranzacția nu a fost efectuată, pentru că, din comunicatul DNA din 4 octombrie, s-a comunicat faptul că se suspendă încheierea tranzacției. Nu avem o formă semnată a acestei tranzacții. În data de 18, cel mai probabil, instanța va lua act de faptul că nu este încheiată tranzacția. Am invocat o serie de excepții, cu privire la interesul Polaris de a-și susține cererea cu privire la adminisibilitatea cererii de cuantificare, s-au făcut o serie de aprobări. (…) În probatoriu, noi am solicitat refacerea raportului de expertiză și numirea unei comisii din trei experți care să recuantifice ajustarea tarifului. Dacă instanța nu va admite această probă, atunci ne va da cuvântul pe fond și ne vom judeca, asta dacă nu vor interveni alte scenarii procedurale. Are sens (proiectul de hotărâre – n.r.), având în vederea arestării domnului Eduard Martin, aceasta se sprijină pe acuzația de săvârșire a infracțiunii de evaziune fiscală și includerea în registrele contabile ale societății cheltuieli care nu au caracter real, aceste elemente de cheltuieli stau la baza ajustării tarifului”, a spus av. Trandafir.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat de consilierii locali, cu excepția consilierului independent Andrei Popescu și a celor trei consilieri de la PMP, care s-au „abținut”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *