Spread the love

Primăria Municipiului Constanța anunță, vineri, faptul că desfășoară lucrări de toaletare și corecție a arborilor din municipiul Constanța. Potrivit municipalității, săptămâna aceasta echipele Serviciului Gestionare Spații Verzi au acționat în mai multe zone ale orașului: CET, Inel II, Tomis Nord și în zona centrală.                

Potrivit Primăriei, tăierile de corecție se fac cu scopul de:

– ridicare a coroanei și / sau limitarea creșterii acesteia în înălțime;

– regenerare  a coroanei;

– eliminare risc accidente.

„Sistemul radicular puternic favorizează refacerea coroanei în timp mai scurt decât în cazul plantării de arbori tineri. Arborii tineri nu pot fi plantați în amplasamentul arborilor tăiați decât după minimum 5 sau 10 ani, în funcție de esența arborilor eliminați, timp în care rădăcinile arborelui tăiat se degradează în mod natural (prin putrezire), iar solul se regenerază. În literatura de specialitate operațiunile de intervenție pentru corecție în coroana arborelui se fac la un interval de minim 4 ani, în funcție de specie și vârsta arborelui. Sute de constănțeni, atât persoane fizice, persoane juridice cât și asociații de proprietari, au trimis numeroase solicitări Primăriei Municipiului Constanța pentru toaletarea arborilor din zonele în care locuiesc sau își desfășoară activitatea. Primăria Municipiului Constanța corelează activitatea de tăiere a arborilor în declin vegetativ sau uscați cu programul de plantare arbori anual în vederea regenerării vegetației. Plantarea puieților de arbori se execută în zonele deficitare în vegetație arboricolă sau acolo unde amplasamentul permite”, au invocat reprezentanții Primăriei Constanța.

Potrivit Primăriei Constanța, tăierile de toaletare constau în:

– eliminarea ramurilor bătrâne, uscate, semiuscate, rupte accidental sau atacate de carii (scorburoase) cu păstrarea echilibrului coroanei arborelui pentru a evita prăbușirea;

– eliminarea ramurilor cu creștere pe directie nedorită sau care îndesesc coroana, în scopul aerisirii coroanei și păstrarea unui echilibru între rădăcină și coroană.

Primăria Municipiului Constanța mai informează faptul că „avem în derulare realizarea Registrului Local al Spațiilor Verzi (auditul spaților verzi) care va fi urmat, după finalizare, de strategia de conservare și dezvoltare a rețelei de spatii verzi”.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *