Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că începând de vineri, 22 februarie, de la ora 16.00, intră în vigoare o atenționare de cod galben de vânt pentru județul Constanța, valabilă până sâmbătă după-amiază.

În această perioadă, vântul va prezenta intensificări cu rafale care vor depăși 55-65 km/h. Totodată, vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă. În Dobrogea vor fi ploi care se vor transforma în lapoviță și ninsoare iar local se va forma ghețuș. Precipitațiile se vor restrânge noaptea spre sudul zonei și vor înceta în dimineața zilei de sâmbătă. Potrivit meteorologilor, vremea se va menține rece până luni, 25 februarie.

„Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare, care pot fi spulberate de vânt. De asemenea, facem apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie şi, în cazul în care situaţia o impune, să se ferească de furtună în clădiri care prezintă siguranţă”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala orice problemă la următoarele numere de telefon:


Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;
Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi – 0722.54.53.66;
Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *