Primăria Constanța anunță o VICTORIE: A amenajat o parcare în jurul unei școli gimnaziale

Terenul viran din zona Școlii Gimnaziale Nr. 36 „Dimitrie Știubei” a fost transformat într-o parcare rezidențială modernă, cu o capacitate de 278 de locuri. Alte 129 de locuri de parcare au fost amenajate în zona blocurilor K4, K10, K16 și pe aleile adiacente. Locuitorii din zonă pot depune cereri pentru rezervarea unui loc de parcare. Vorbim despre 407 de locuri de parcare, dintre care 6 sunt rezervate persoanelor cu dizabilități. Primăria municipiului Constanța a finalizat lucrările de asfaltare și aplicare a marcajelor rutiere pe toată suprafața carosabilă, fiind amenajate locuri atât pentru autoturisme cât și pentru motociclete. 

amenajare parcare 4

Potrivit municipalității, o porțiune a parcării a fost dată în folosință la sfârșitul anului trecut. Lucrările au fost reluate în luna martie, atunci când condițiile meteo au fost favorabile intervențiilor. Amenajarea parcării a presupus lucrări complexe de drumuri. S-a refăcut fundația terenului în vederea turnării asfaltului iar carosabilul a fost îmbrăcat în două straturi de asfalt, binder și strat de uzură pentru a avea o rezistență crescută la condițiile de trafic rutier. Amenajarea parcării a presupus lucrări complexe de drumuri. S-a refăcut fundația terenului în vederea turnării asfaltului iar carosabilul a fost îmbrăcat în două straturi de asfalt, binder și strat de uzură pentru a avea o rezistență crescută la condițiile de trafic rutier. Aleile dintre blocuri au fost modernizate, prin reabilitarea carosabilului și a trotuarelor. Prin proiectul de regenerare urbană a terenului delimitat de străzile Badea Cârțan și Tulcei, lucrările s-au extins pe o suprafață de 12.857.000 de metri pătrați. Proiectul a cuprins și zona blocurilor K4, K10 și K16. Trotuarele au fost extinse iar suprafața destinată parcării autovehiculelor a fost reabilitată fiind amenajate aproximativ 88 de locuri de parcare. Alte 41 de locuri de parcare au fost create pe porțiunea cuprinsă între blocul K16 și aleea Lotca. În prezent, suprafața delimitată de aleile Lotca și Licurici se află în proces de reamenajare. Se creează zone destinate circulației pietonilor iar în scurt timp va fi asfaltată suprafața carosabilă și vor trasate locurile de parcare. De asemenea, întreaga zonă va fi dotată cu mobilier urban nou, pentru a răspunde nevoilor comunității.

Potrivit municipalității, pentru închirierea unui loc de parcare, locuitorii din zonă pot depune documentația necesară online la adresa parcari@primaria-constanta.ro sau prin poștă la Serviciul Siguranța Circulației Urbane și Parcări situat pe strada Ștefan Mihăileanu, nr. 10.

Actele necesare pentru rezervarea unui loc de parcare sunt disponibile pe site-ul Primăriei municipiului Constanța, secțiunea De interes public/Formular, repsectiv AICI!

PE ACELAȘI SUBIECT DE AZI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.