Primăria Constanța anunță Neversea 2018. Făgădău: „Anul acesta orice prezență la Constanța capătă o însemnătate prin prisma dublei aniversări pe care o avem, despre care vor auzi sute de mii de oameni”

Organizatorii Neversea și Primăria Constanța au prins curaj după infuzia de capital de peste 20 milioane de euro la finalul primei ediții a Neversea și pornesc cu entuziasm pentru ediția din acest an. Luni, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău; managerul general al Neversea, Bogdan Buta și coordonatorul echipei de marketing și comunicare al aceluiași festival, Eduard Chereji, au organizat o conferință de presă tocmai pentru a anunța primele date despre ediția din 2018. Neversea se va desfășura în perioada 5-8 iulie, practic noutatea acestei ediții constă în faptul că se va desfășura pe parcursul a patru zile. Primele abonamente se vor pune în vânzare miercuri și, în rest, mulțumiri reciproce din partea Primăriei și a organizatorilor, primul fiind Chereji.

„Avem în vedere că va fi o nouă ediție despre care se va vorbi în întreaga țară și în întreaga lume și îi mulțumesc domnului primar Decebal Făgădău că va fi alături de noi și în acest an”, a spus Eduard Chereji.

Primarul Decebal Făgădău este convins de faptul că aniversările istorice ale constănțenilor din acest an se vor îmbina perfect cu Neversea 2018, un eveniment-ambasador prin care edilul vrea să facă orașul cât mai cunoscut peste hotare.

„Eu vreau să mulțumesc pentru că a fost o primă ediție care a depășit așteptările, ediție din care orașul a avut mult de câștigat și de învățat. Trebuie să recunoaștem că au fost provocări, a trebuit să relocăm festivalul într-o perioadă scurtă și că, în calitate de primar, am stat cu ceva emoții. Modul în care s-a organizat acest eveniment mă face să mă uit cu încredere la capacitatea orașului nostru de a găzdui asemenea evenimente de talie internațională. Comunitatea a avut mult de câștigat, orașul din punct de vedere al notorietății, al percepției pozitive față de o destinație bine cunoscută pentru români, dar, să recunoaștem, mai puțin de către străini. Ori, Neversea a însemnat un eveniment născut pentru Constanța, care ne-a așezat pe harta europeană a marilor evenimente încă de la prima ediție, care a adus aici pentru prima dată mulți artiști, care au făcut pe rețelele lor de socializare un serviciu uriaș României, Constanței, litoralului românesc. (…) Mulțumesc pentru încredere clujenilor, artiștilor, tuturor celor care au făcut parte din echipa de organizare și vreau să îi invit să fie în continuare ambasadori ai orașului nostru și ai României. Evident că anul acesta orice prezență la Constanța capătă o însemnătate prin prisma dublei aniversări pe care o avem: Anul Centenar și 140 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă. Sunt convins că despre aceste două evenimente importante pentru noi vor auzi sute de mii de oameni. Doresc o a doua ediție care să depășească prima ediție, sunt convins că deja ne aflăm pe un drum ireversibil”, a spus Decebal Făgădău.

Buta: Neversea 2017 a însemnat 20 de milioane de euro pentru comunitatea locală. Împăcare cu ABADL

Ediția de anul trecut a Neversea, potrivit organizatorilor, a însemnat, în statistici, numai cifre pozitive, de la număr mare de participanți, până la procente încurajatoare în privința feedbackului și, financiar vorbind, o sumă colosală rămasă în comunitatea locală.

„Constănțenii au fost o gazdă atât de bună și ne-au dat încredere că putem să construim aici un eveniment care să aibă un impact global. Din percepții, datele pe care le avem, evenimentul a fost foarte bine primit chiar dacă am avut un timp relativ scurt anul trecut pentru a pregăti tot ceea ce era necesar, ne-am lovit de probleme inerente la orice proiect major, dar ne-am bucurat că am reușit să avem aproape de noi sprijinul Primăriei și al celorlalte autorități. Participanții s-au bucurat de ceea ce le-am pregătit. Feedbackul primit de la manageri, artiști, parteneri, participanți, este extraordinar, chiar diverși artiști la diferite conferințe internaționale doreau să vină și la Neversea, auziseră de la ceilalți care au participat. Foarte puține evenimente în Europa au această șansă de a se organiza într-un cadru atât de spectaculos și pe termen lung vom reuși să clădim un eveniment de top la nivel internațional. Ne-am bucurat să avem un număr important de turiști străini și va crește de la an la an. Din estimările pe care am reușit să le facem, peste 20 milioane euro au fost cheltuiți de către participanții la eveniment, vorbim de cazări, transport, distracție, acești bani s-au cheltuit în comunitatea locală. Ne-am propus ca, din acest an, să oferim o zi în plus de distracție, deci festivalul va avea patru zile și se va desfășura în perioada 5-8 iulie. Primele bilete vor fi disponibile la ofertă specială miercuri, într-un număr limitat de 5.000 de abonamente, după care se va intra într-un curs normal”, a spus Bogdan Buta.

Anul trecut, festivalul a avut loc pe o plajă reabilitată cu fonduri europene, pe care, potrivit angajamentelor contractuale, accesul public trebuia să fie liber. De altfel, conducerea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), titulatură bâjbâită luni de Bogdan Buta, transmitea că accesul pe o astfel de plajă nu poate fi îngrădit. Mai mult, nu a existat nici un contract încheiat între Ministerul Apelor și Pădurilor sau alte instituții aflate în subordinea sa cu Neversea SRL. Debandada de anul trecut nu se va mai repeta anul acesta, asigură Bogdan Buta, care a anunțat că are un protocol încheiat cu ABADL.

„Am reușit să încheiem un protocol între noi, Primăria, administația bazinală litoral…ăăă… Dobrogea litoral (sic!) și Ministerul Turismului, deci din acest punct de vedere avem aprobările necesare pentru o bună desfășurare a evenimentului. Luăm în considerare aproximativ trei locații. (…) Era important de specificat că impedimentul de anul trecut deja este rezolvat, avem toate aprobările necesare. Urmează doar să identificăm în ce măsură găsim o locație care să corespundă cât mai bine din punct de vedere tehnic, siguranței și confortului participanților. Dacă ar fi să estimez, cu siguranță (vor fi) peste 200 de artiști”, a concluzionat Bogdan Buta.

Aftermovie-ul oficial al Neversea 2017 a fost lansat tot luni și este disponibil AICI!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*