Primăria Constanța anunță că Alianța româno-britanică este „foarte strânsă”

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, l-a primit astăzi, în vizită de curtoazie, pe ambasadorul Marii Britanii, ES domnul Andrew James Noble, sosit în județul Constanța pentru participarea la ceremonia de certificare NATO a misiunii de apărare aeriană întărită a Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii; misiunea contingentului militar britanic se desfășoară la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, iar la ceremonie au participat și reprezentanți ai municipalității Constanța. Vergil Chițac a transmis mulțumiri pentru sprijinul acordat de Marea Britanie prin efectuarea misiunii de apărare aeriană întărită menționate, pe care o apreciază ca fiind „un puternic semnal de solidaritate”, precum și pentru disponibilitatea contingentului militar britanic de a se implica, în următoarele luni, în diferite proiecte sociale, umanitare, culturale și sportive ale comunității locale din municipiu. S-a tramsmis totodată intenția acestuia de a consolida relațiile cu municipalități din Marea Britanie și de a statua relații de colaborare și parteneriat cu orașe interesate de colaborări sistemice și pe termen lung cu municipiul Constanța.

ES domnul Andrew James Noble a exprimat întreaga disponibilitate a Ambasadei de a facilita dezvoltarea relațiilor dintre Constanța și posibile orașe partenere din Marea Britanie. În momentul de față, potrivit acestuia, municipiul Constanța participă în mod activ, alături de alte mari orașe din România, la programul „UK – Romania Smart Cities”, implementat în România de către Ambasada britanică. Programul respectiv reprezintă o platformă integrată de colaborare în multiple domenii, cu participarea municipalităților din România și Marea Britanie, precum și a firmelor și companiilor specializate în domeniile de interes comun. ES domnul ambasador Andrew Noble și-a exprimat dorința de a promova și consolida și mai mult relațiile de colaborare la nivelul administrațiilor locale dintre cele două țări; în acest context, a transmis întregul sprijin al guvernului Marii Britanii pentru proiectele municipalităților din Romania de a construi și moderniza „orașe inteligente„. Diplomatul britanic a salutat dezvoltările sociale și economice din România și în particular din Constanța, apreciind că „orașul Constanța are un potențial semnificativ de dezvoltare și, totodată, un bun renume în afara României”. ES domnul ambasador Andrew Noble a precizat că va sprijini proiectele de dezvoltare locală ale municipalității, prioritar prin facilitarea dezvoltării relațiilor cu municipalități din Marea Britanie și a accesului municipalității la experiența tehnologică a marilor firme și companii britanice.

Primarul Vergil Chițac a mulțumit pentru participarea contingentului militar britanic la eforturile comune de consolidare a flancului sud-estic al NATO, mai ales în contextul recentelor tensiuni din regiunea extinsă a Mării Negre, iar ES ambasador Andrew Noble a evidențiat, în context, nu doar tendința permanentă de consolidare a relațiilor dintre România și Marea Britanie, între care există deja „o alianță foarte strânsă”, ci și „evaluările identice cu privire la amenințările regionale” pe care le au cele două țări.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *