Primăria Constanța, AMENDATĂ pentru că NU asigură suprafaţa legală de spaţiu verde pe cap de locuitor

Primăria Constanţa a fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 50.000 de lei pentru că nu asigură suprafaţa legală de spaţiu verde pe cap de locuitor. În oraş, suprafaţa de spaţiu verde este de 17 metri pătraţi pentru fiecare locuitor, în loc de 26 de metri pătraţi. Garda de Mediu a transmis, miercuri, că în perioada 30 august – 1 septembrie a făcut un control la Primăria Constanţa pentru verificarea respectării legislaţiei de mediu din domeniul spaţiilor verzi. În urma acestei verificări, echipa de control a constatat că este constituit Registrul Local al Spaţiilor Verzi al Municipiului Constanţa.

Conform acestuia, suprafaţa totală de spaţiu verde din Municipiul Constanţa este de 6042 ha, iar suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor este de 17,70 mp. Deoarece nu au fost respectate prevederile legale de asigurare a unei suprafeţe de 26 mp/locuitor din terenul intravilan s-a impus întocmirea unui program în care vor fi evidenţiate etapele de realizare a obligaţiei de a asigura din terenul intravilan o suprafaţă de spaţiu verde de minimum 26 mp/locuitor şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 50.000 lei”, a transmis Garda de Mediu.

De asemenea, reprezentanţii Gărzii de Mediu au constatat că spaţiile verzi nu sunt întreţinute corespunzator şi au impus refacerea şi îngrijirea corespunzătoare a acestora. 

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.