Primăria Constanța acționează pentru a înlătura efectele codului galben de vânt și ninsori

Vineri se circulă în condiții bune pe toate arterele din municipiu.  Peste 30 de utilaje împrăștie material antiderapant și îndepărtează zăpada de pe carosabil. Angajații firmei de salubritate degajează zăpada din stațiile de autobuz, pasaje, scările de acces către acestea și pe cele de la unitățile medicale iar pe suprafețele pietonale s-a intervenit cu freze de mici dimensiuni și ATV-urile cu sărăriță. La Pavilionul Expozițional din Constanța s-a împrăștiat material antiderapant și s-a curățat zăpada pentru ca activitatea de vaccinare să nu fie îngreunată. Echipele de țapinari intervin în continuare pentru tăierea și ridicarea arborilor căzuți pe carosabil sau pe mașinile aflate în apropiere acestora. Au fost primite  4 sesizări: pe strada Dionisie cel Mic, strada Traian, strada Căpitan Dobrilă Eugeniu în zona Liceului Teoretic George Călinescu și pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu în zona Casa de Cultură.

interventii deszapezire 4

Conform prognozei meteo, până pe 15 februarie, vremea la Constanța se menține în continuare deosebit de rece. Maximele diurne vor fi negative și se vor încadra, în general, între -5 și 0 grade. Cu precădere în primele două nopți temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și, în general, se vor încadra între -13 și -7 grade. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h. În aceste condiții, Primăria Municipiului Constanța sfătuiește cetățenii să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Având în vedere că temperaturile scăzute vor favoriza formarea poleiului, facem apel către constănțeni să limiteze deplasările în această perioadă. Constănțeni care ies în trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.

Amintim agenților economici și asociațiilor de proprietari că, în conformitate cu HCL 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, au obligația de a elibera zăpada de la intrarea în magazine și de pe trotuarele din dreptul imobilelor și să o depoziteze în așa fel încât circulația rutieră și cea pietonală să nu fie afectate.

interventii deszapezire 6

Încă de la primele ore ale dimineții, angajații societății de salubritate degajează zăpada din stațiile de autobuz, pasaje, scările de acces către acestea și pe cele de la unitățile medicale iar frezele de mici dimensiuni și ATV-urile cu sărăriță sunt pregatite și ele să intervină atunci când situația o va impune.

Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055.

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205.

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.