Primăria Constanța acordă tichete sociale preșcolarilor din familiile defavorizate

Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul de Asistență și Protecție Socială, anunță că primeste cereri-declaratii privind acordarea stimulentului educational. Scopul programului este acela de a stimula participarea in invatamantul prescolar al copiilor din familii defavorizate prin cresterea accesului la educatie al acestora.

Potrivit Primăriei Constanța, beneficiarii sunt copiii cu varsta intre 3 si 6 ani, care frecventeaza activitatile unitatilor prescolare, proveniti din familii defavorizate.

Stimulentul educational se acorda familiilor cu mai putin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie (2 x Venitul minim garantat pentru o persoana singura) si este conditionat de prezenta zilnica a copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani, la gradinita.

Tichetul social pentru grădiniță este în valoare de 50 de lei lunar, pentru perioada septembrie-iunie a anului scolar.

Pentru anul scolar 2015-2016, cererile, insotite de documentele justificative, se depun pana la data de 30 aprilie 2016.
Stimulentul se acorda lunar, pe perioada participarii copilului la activitatile organizate in cadrul unitatilor din invatamantul prescolar, in perioada septembrie-iunie, sub rezerva indeplinirii conditiei de prezenta, iar titularul tichetului social pentru gradinita are obligatia sa anunte orice modificare in componenta familiei sau in veniturile acesteia in termen de maximum 15 zile de la producerea acesteia.

Mai multe detalii, AICI!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *