Spread the love

Proiectul de hotărâre privind aderarea municipiului Constanța ca partener în cadrul proiectului „Snapshot from the borders – small towns facing the global challenges of agenda 2030” a fost dezbătut, miercuri, de consilierii locali municipali.

Proiectul supus aprobării în cadrul ședinței ordinare arată că, în 2017, a fost semnat contractul între Comisia Europeană și localitatea italiană Lampedusa e Linosa – liderul de proiect. Pe 23 martie a.c., a fost semnat acordul de parteneriat între localitatea italiană și municipiul Constanța, obiectivul general al proiectului, dincolo de exprimarea pompoasă și vag practică, fiind legat de fluxurile de migranți. Constanța, fiind localitate de frontieră, aderă pentru un schimb de practici între autoritățile locale, crearea unei rețele care urmează să fie lansată, dar și elaborarea unei anchete privind aspecte legate de impactul fluxurilor de migranți la nivel local în fiecare oraș partener.

Proiectul a fost adoptat cu 25 de voturi pentru și două abțineri, respectiv ale consilierului independent Andrei Popescu și consilierului neafiliat, Romeo Rezeanu. Cei doi ne-au precizat motivele pentru care s-au abținut la votul final. Motivațiile celor doi sunt legate, în general, de faptul că valul de adeziuni la diverse asociații nu au adus până în prezent beneficiile așteptate pentru municipiul Constanța.

„Fac prea puțină treabă pentru cât de multe asociații vor să se alăture! Mă gândesc că e vorba de un demers prin care să mai plece careva prin vreo delegație… Ce mare lucru au învățat din asociațiile astea din care fac parte? Nu au fost în stare în trei ani să adune câinii vagabonzi… trebuie să fii parte a 100 de asociații universale ca să aduni câinii? Nu mai zic de spațiile verzi și altele și altele… Să aducă un parc la standarde europene și atunci o să le dau voie să adere la asociații!”, a spus Romeo Rezeanu, pentru TOMIS NEWS.

„Nu ne-a fost prezentat proiectul cum trebuie! Liberalii, pe partea ailaltă, e treaba lor… Prea merge totul pe repede înainte! Facem fel și fel de parteneriate, fiind oraș care lucrează cu Banca Mondială. Se merge pe repede înainte și asociațiile astea sunt un fel de… să mai facem ceva. Nu am văzut nici un beneficiu!”, a precizat și Andrei Popescu, pentru TOMIS NEWS.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *