Primăria Constanța a aderat la asociația Consiliului Local al orașului Barcelona. „Beneficiem de sprijin în dezvoltarea formării profesionale”

Consilierii locali municipali s-au reunit, vineri, în cadrul ședinței ordinare pentru a adopta mai multe proiecte. Printre acestea s-a regăsit cel referitor la aderarea municipiului Constanța la asociația Xarxa FP, formațiune inițiată de consiliul local al celebrului oraș Barcelona, în prezent asociație europeană nonprofit, care reunește 26 de orașe din 11 țări ale UE.

Proiectul de hotărâre de vineri, inițiat de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a fost aprobat de toți cei 26 de consilieri locali municipali prezenți.

clm 1
Printre obiectivele strategice ale Xarxa FP amintim îmbunătățirea calității și cantității în domeniul experienței învățării la locul de muncă în Europa, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. De asemenea, Xarxa FP este preocupată de stimularea și promovarea unor parteneriate strategice la nivel european și elaborarea politicilor UE în domeniul învățământului vocațional și tehnic.

„Municipiul Constanța poate beneficia de sprijinul oferit de rețeaua Xarxa FP în dezvoltarea unor politici, strategii și proiecte durabile în domeniul educației și formării profesionale, bazate pe cele mai recente standarde la nivel european”, se arată în expunerea de motive a primarului Făgădău.

Cotizația anuală aferentă calității de membru în cadrul Xarxa FP este de 800 EUR, iar intenția municipalității de a adera la această formațiune a fost comunicată inițial Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *