Primăria Chișinău a coborât drapelele în bernă pentru a marca 204 de la anexarea Basarabiei

Drapelul de stat de pe clădirea Primăriei municipiului Chişinău a fost coborât astăzi, 16 mai 2016, în bernă. De asemenea, în bernă au fost coborâte şi cele trei drapele de la intrarea in sediul Primăriei, drapelul oraşului Chişinău, al Uniunii Europene şi drapelul de stat, care a fost legat şi cu o panglică de culoare neagră. De asemenea, în bernă au fost coborâte şi cele trei drapele de la intrarea in sediul Primăriei, drapelul oraşului Chişinău, al Uniunii Europene şi drapelul de stat, care a fost legat şi cu o panglică de culoare neagră.

Prin această acţiune, Primăria municipiului Chişinău comemorează data de 16 mai, când se împlinesc 204 ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Ţarist.

Municipalitatea îndeamnă şi alte instituţii publice să coboare drapelele în bernă, pentru a comemora data de 16 mai 1812, zi în care a fost semnat Tratatul de pace ruso-turc, prin care Moldova din stânga Prutului a fost anexată la Imperiul Rus.

La 16 mai 1812 a fost semnat un tratat de pace între Imperiul Rus și Imperiul Otoman, la încheierea războiului ruso-turc din 1806–1812.

Prin acest tratat, Principatul Moldovei a fost redus la o zonă geografică care a inclus cea mai mare parte a Moldovei Occidentale, în timp ce partea orientală, atribuită Imperiului Rus, a devenit o provincie, denumită atunci Basarabia, a Imperiului țarist.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *