Spread the love

Anul 2020 a început în forță pentru muncitorii Serviciului Gestionare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, care săptămâna aceasta au reluat lucrările de toaletare și corecție a arborilor.

Potrivit unui anunț de vineri al municipalității, solicitările de toaletare depuse în timpul anului care nu au reprezentat o urgență au fost programate pentru perioada în care se recomandă astfel de intervenții asupra coroanei arborilor. Astfel, Serviciul Gestionare Spații Verzi acționează în această perioadă pe străzile din cartierele Tomis Nord, KM 4-5, Tomis 1 și în zona centrală.

„Lucrările de toaletare/corecție a arborilor se realizează conform Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi în intravilanul localităților în perioada de repaos vegetativ al speciilor pentru a nu produce uscarea arborilor. Perioada de repaos vegetativ începe cu luna octombrie sau noiembrie până în martie sau aprilie în funcție de momentul intrării în vegetație pentru fiecare specie în parte. Pentru ca intervenția și accesul utilajelor să nu fie îngreunate, facem un apel la conducătorii auto să nu își parcheze autoturismele în zonele în care se efectuează lucrări. Recomandăm, de asemenea, șoferilor să evite aceste zone, să manifeste atenție sporită și să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră”, au precizat reprezentanții municipalității.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *