PREZIDENȚIALE 2019 Prezența la vot, ORA 13:00: CONSTANȚA – 23,99%!

Procedura de votare pentru alegerile prezidențiale a început. Primul tur al alegerilor din țară are loc astăzi, iar cel de-al doilea pe 24 noiembrie. La alegerile prezidenţiale s-au înscris 14 candidaţi, reprezentanţi ai unor partide, dar şi independenţi. 

La ora 13:00, prezența la vot la nivel național este de 20,61%.

La nivelul județului Constanța, la ora 13:00, prezența este de 23,99%, fiind devansat de Brașov (24,37%), Cluj (24,15%). La polul opus, cea mai scăzută prezență se înregistrează la Satu Mare (15,24%)

Au dreptul să voteze cetăţenii români care au 18 ani împliniți până în ziua alegerilor inclusiv, cu excepția debililor sau alienaților mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate la pierderea drepturilor electorale, prin hotărâre judecătorească definitivă. Alegătorul poate prezenta la secția de votare cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, titlul de călătorie precum și carnetul de serviciu militar.

Alegătorii votează separat în cabine închise, aplicând ştampila cu menţiunea VOTAT înăuntrul patrulaterului care cuprinde numele candidatului pentru care optează. După ce a votat, alegătorul are obligaţia de a introduce buletinul de vot în urnă. Ştampila încredinţată pentru votare se restituie preşedintelui sau acelor membri ai biroului electoral al secţiei de votare desemnaţi de acesta. Alegătorul care, din motive temeinice, constatate de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabina de votare un însoţitor ales de el, pentru a-l ajuta. Acesta nu poate fi din rândul persoanelor acreditate, al membrilor biroului electoral al secţiei de votare sau al candidaţilor.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.