PREZIDENȚIALE 2019: 23 de candidați vor la Palatul Cotroceni!

Pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie (primul tur) și-au anunțat intenția de a intra în cursă 23 de candidați. Desigur, prima și cea mai importantă condiție va fi să strângă cele 200.000 de semnături pentru a putea candida efectiv. Cei mai mulți dintre candidați au început deja să strângă semnături, întrucât atingerea acestei ținte este una dificilă.

Președintele în funcție, Klaus Iohannis, deschide lista candidaților cu șanse, fiind, de departe, principalul favorit. Acesta candidează pentru un nou mandat din partea PNL, iar printre principalii săi adversari se numără Viorica Dăncilă (PSD), Dan Barna (USR-Plus), Mircea Diaconu (independent, susținut de ALDE și PRO România), Theodor Paleologu (PMP) sau Kelemen Hunor (UDMR).

În cursa pentru Cotroceni s-a mai anunțat și Ramona-Ioana Bruynseels (Partidul Umaniștilor), dar și independenți, care, evident, nu se încadrează pe lista candidaților cu șanse. Printre ei se află John Ion Banu (Liga Americano – Română), Alexandru Cumpănașu (Coaliția Națională pentru Modernizarea României), Liviu Pleșoianu (independent, dar încă membru PSD), Florentin Pandele, Gheorghe Funar, Avram Iancu, Cătălin Berenghi (Partidul Dac), Bogdan Stanoevici sau Emanuel Onoriu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.