Prezenţa scăzută la urne ridică MIZA: Voturile din diaspora ar putea conta mai mult ca niciodată…

Prezenţa la urne la ora 19.00 este cu 7% mai mică decât la alegerile parlamentare din urmă cu patru ani. Astfel, până la ora 21:00, la închiderea urnelor, am putea avea un record negativ de prezenţă, de sub 35%…

La mai puţin de 6 milioane de voturi exprimate în ţară, voturile din diaspora ar putea cântări mult mai mult decât se anticipa. La această oră, au votat peste 237.000 de români în afara ţării. Cu românii care ar mai putea vota în orele următoare, la final voturile din diaspora s-ar putea apropia de 5% din totalul voturilor la alegerile parlamentare. După cum se ştie, datele prezentate în exit-poll cuprind doar voturile exprimate în ţară. Astfel, rezultatele finale ar putea fi vizibil diferite după adăugarea voturilor din diaspora.

Chiar dacă diaspora dă doar şase parlamentari, voturile exprimate în afara ţării contează la scorul general, în funcţie de care se vor face redistribuirile. Teoretic un avantaj pentu USR-PLUS, PNL şi chiar PMP, procentul important de voturi din diaspora ar putea fi o veste bună şi pentru AUR, partid cu priză la românii din afara ţării.

La ora 19:00, prezența la nivel național era de doar 28,83%.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.