Prevederi NOI la Codul Rutier: AMENZI uriaşe pentru şoferii care fac drifturi sau demarează agresiv

Şoferii care fac „drifturi” sau demarează agresiv pe drumurile publice vor primi amenzi usturătoare şi riscă să se aleagă cu permisul suspendat. Sancţiunile vor fi şi mai dure în cazul în care are loc un accident. Începând din 27 februarie, şoferii care conduc agresiv pe drumurile publice vor fi sancţionaţi cu amendă şi reţinerea permisului de conducere.

Presupunem că toți sunteți impresionați la maximum de cei care conduc și accelează repetat motorul. Și să nu uităm de adevăratul spectacol oferit de cei pe două roți, care, din când în când, decid să rămână doar cu una pe sol. Ce putem să vă spunem… un adevărat show! NOT!”, a scris Poliția Română, pe Facebook.

Autorităţile au anunţat că vor fi sancţionate toate aceste exemple de comportament agresiv la volan. Şoferii riscă „amenzi de la 580 de lei, până la 725 de lei și pauza regulamentară de 30 de zile”. De asemenea, dacă „spectacolul oferit” se soldează cu un accident, „amenda se încadrează între 870 lei și 1.160 de lei”, iar permisul se poate reține până la 60 de zile.

Schimbarea se face treptat și pornește de la noi, oamenii! Respectă legea, respectă-i pe cei din jurul tău!”, mai transmite Poliția Română.

Ordonanţa de Urgență a Guvernului privind circulaţia pe drumurile publice a intrat în vigoare în 1 februarie. Noile măsuri reglementează mecanismele de sancționare a abaterilor prin raportare la gradul de pericol social al acestora, definirea comportamentului agresiv, sancționarea circulației nejustificate a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor și trecerea într-o clasă superioară de contravenții nerespectării regulilor referitoare la efectuarea manevrei de depășire. Cresc şi sancțiunile pentru cei care circulă nejustificat pe banda de urgență a autostrăzii. Amenda de 580 de lei, până acum, va fi de 2.900 de lei, iar cele 3 puncte de penalizare se vor înlocui cu suspendarea permisului pentru 90 de zile.

Șoferii care vor întoarce pe contrasens sau care merg pe contrasens vor rămâne fără permisul de conducere pentru 120 de zile. În cazul celor care nu respectă regulile pentru trecerea la nivel cu calea ferată, sancțiunea de suspendare a permisului va crește de la 90 de zile la 120 de zile.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *