Prețurile petrolului, în CREȘTERE, din cauza tensiunilor China – SUA

Preţurile petrolului au crescut luni cu 1,5%, dar s-au menţinut aproape de minimele ultimelor luni, în tranzacţii volatile, datele economice pozitive din China şi Statele Unite alimentând speranţele referitoare la cerere, în pofida temerilor sâcâitoare de recesiune, transmite Reuters. Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,44 dolari, sau cu 1,5%, la 96,35 dolari pe baril până la ora 16:35 GMT. Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate a fost de 96,33 dolari pe baril, în creştere cu 1,38 dolari sau cu 1,5%.

Săptămâna trecută, temerile că o recesiune ar putea afecta cererea de energie au făcut ca preţurile petrolului Brent pe termen de o lună să scadă cu 13,7%, până la cel mai redus nivel din februarie. A fost cea mai mare scădere săptămânală a preţului petrolului Brent din aprilie 2020, în timp ce cotaţia petrolului WTI a pierdut 9,7%. Ambele contracte au recuperat unele pierderi vineri, după ce creşterea locurilor de muncă în Statele Unite, cel mai mare consumator de petrol din lume, a accelerat în mod neaşteptat în iulie.

Încă o dată, influenţele macro s-au infiltrat înapoi pe această piaţă, mai ales în ceea ce priveşte numărul de angajaţi de vineri, economia ar trebui să ne ofere o cerere de benzină mult mai bună decât vedem”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital în New. York.

Duminică, China a surprins, de asemenea, pieţele cu o creştere mai rapidă decât se aştepta a exporturilor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *