Preţurile petrolului au înregistrat cele mai mari SCĂDERI săptămânale din ultimii doi ani

Preţurile petrolului au scăzut vineri, după ce membrii Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE) au votat pentru alăturarea la cea mai mare eliberare de ţiţei din rezervele strategice anunţată de Statele Unite cu o zi în urmă, iar pe ansamblul săptămânii au consemnat cele mai mari scăderi din ultimii doi ani, transmite Reuters.

Contractele de referinţă Brent şi WTI consemnat cele mai mari scăderi săptămânale din ultimii doi ani, de 14%, respectiv 13%. Vineri, contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 0,3%, la 104,37 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI), de referinţă în SUA, au scăzut cu 1,2%, la 99,07 dolari pe baril.

Joi, preşedintele american Joe Biden a anunţat o eliberare de 1 milion de barili pe zi (bpd) de ţiţei din rezervele strategice, timp de şase luni, începând din luna mai, aceasta fiind cea mai mare astfel de măsură efectuată vreodată de Statele Unite.

Ţările membre ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie nu au convenit vineri asupra volumelor sau angajamentelor fiecărei ţări la întâlnirea lor de urgenţă, a declarat Hidechika Koizumi, directorul diviziei de afaceri internaţionale în Ministerul Economiei, Comerţului şi Industriei din Japonia. El a adăugat că detalii suplimentare ar putea fi cunoscute „săptămâna viitoare sau cam aşa ceva”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *