Prețurile la gaze și energie, PLAFONATE. Țuțuianu (PSD): „Este o victorie a românilor!”

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, cu 285 de voturi ‘pentru’ și 1 vot ‘contra’, proiectul de lege care plafonează prețurile la energia electrică și gazele folosite de populație. Pentru intrarea în vigoare a legii, este nevoie ca proiectul să mai promulgat de șeful statul și să apară în Monitorul Oficial. Legea prevede o serie de măsuri de ajutor pentru plata facturilor în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

În acest sens, deputatul constănțean al PSD, Marius Horia Țuțuianu, a transmis faptul că este o victorie a românilor, întrucât actul normativ a fost dificil de adoptat, prin prisma inițiativei venită din partea opoziției:

Un prim pas în rezolvarea adevăratelor probleme ale românilor! Am votat astăzi, în Camera Deputaţilor, plafonarea preţurilor la energia electrică şi gaze. Este o victorie importantă în lupta pe care o ducem de multă vreme, încă din vară, cu deciziile aberante şi inconştiente luate de Guvernul Cîţu. Chiar şi din opoziţie, am reuşit să impunem cu succes atât plafonarea, ca soluţie de blocare a scumpirilor energiei, cât şi includerea în mecanismul de plafonare şi compensare a instituţiilor publice – spitale, şcoli, aşezăminte sociale etc – dar şi a IMM-urilor. Nu este o plafonare la nivelul pe care noi l-am solicitat, dar este o soluţie! Sunt 500 de mii de semnături pe care le-am strâns de la români în favoarea acestei plafonări. Am silit, astfel, Guvernul Cîţu, împreună cu dumnevoastră, să admită plafonarea. Vă mulţumim tuturor celor ce aţi semnat petiţia! Dincolo de cifre, această lege înseamnă căldură şi electricitate la preţuri mai suportabile, atât pentru clienţii casnici, cât şi pentru spitale, şcoli, creşe, grădiniţe şi IMM-uri. Este o gură de aer proaspăt, pentru toţi românii, o victorie a românilor! Pot spune că astăzi am simţit pe deplin satisfacţia rezultatelor muncii din Parlament. Nu e uşor, mai ales când eşti în opoziţie!”, a transmis Țuțuianu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.