Prețuri tot mai mari pe litoral: Cazarea sau o simplă masă la restaurant, cu 10-15% mai mult față de anul trecut

Majorarea prețurilor la gaze, electricitate și materii prime se reflectă și în tarifele de pe litoral. Cazarea sau o simplă masă la restaurant costă, în medie, cu 10-15% mai mult.

Strategia noastră pentru acest sezon a fost să păstrăm tarifele la cazare la un preț apropiat de anul trecut. Practic, majorarea a fost doar de 5%. În ceea ce privește partea de food (mâncare), acolo majorarea este mai mare, de aproximativ 15-20%”, a declarat Iulian Tenie, managerul unui hotel din Mamaia, pentru Digi24.

La all inclusive s-au mărit tarifele de la 449 la 499 de lei, iar mâncrea și băuturile sunt cu 10-20% mai scumpe.

Dacă anul trecut clienții achitau pentru o cameră dublă standard 320 de lei cu mic dejun inclus, anul acesta vor scoate din buzunar 350 de lei pentru același tip de cameră”, a spus și Anca Mihăilescu, recepționer.

-Cam cât ați dat pe mâncare, pe cazare?

Turist: 1.500 de lei, 6 nopți… apartament. Și a fost în partea de jos, adică… cel mai ieftin apartament pe care îl găsești.

-Și pe mâncare?-Depinde unde mănânci. La restaurant este foarte scump, la autoiservire este ok.

-Cam câți bani cheltuiți pe zi?

-200 de lei. Doar prețurile șezlongurilor au rămas la fel.

CFR Călători introduce 40 de trenuri spre litoral și Deltă

Amintim că, din 10/11 iunie 2022, se reia circulația trenurilor care duc spre Marea Neagră. CFR Călători pune la dispoziția turiștilor 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării.Programul estival „Trenurile Soarelui” e valabil până pe 11/12 septembrie.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *